CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

falling love

Thursday, March 14, 2019

laman melayu mama
Hobi mama nombor satu tanam pokok bunga...mama memang passionate bab pokok bunga. Terapi pada minda yang sentiasa bekerja. mama rasa tenang bila tengok pokok yang menghijau.sukar nak digambarkan perasaan ini.Itulah ruang mama mengeluarkan tekanan bila penat bekerja. Tetapi mama sangat bersyukur kerana mama sentiasa diberi peluang yang baik dalam hidup. Mama sentiasa mencari keredhaan Allah. Semoga dikurniakan kebahagian dalam hidup, keluarga yang bahagia.


kenangan ....


Lamanya tak menulis, rindu nak berblogging semula...sejak permergian bonda rasanya lama sangat blog ni menjadi sendu...semasa bonda meninggal, mama berkhidmat di sk jaya Gading sebagai GPK HEM, selepas tu bertukar ke Sk Serandu juga sebagai GPK HEM dan selepas tu mama naik ke Jabatan Pendidikan Negeri Pahang sebagai Penyelia kanan Sains. Pada tahun lepas bulan jun mama telah berkhidmat di sekolah SK Cherok Paloh sebagai Guru Besar dan pada hujung Disember 2019 mama telah bertukar pula ke SK Kampung Belukar.
         Untuk berjaya kita memerlukan tahap kesabaran yang tinggi. Mama seorang yang sangat sukakan cabaran dan pembaharuan.  Y ang paling penting bila kita bekerja keikhlasan bekerja itu yang paling penting. Ikhlas dalam apa saja yang kita kerjakan.
             Usaha yang berterusan akan membuahkan kejayaan.

Thursday, February 25, 2016

Rumah manis rumah


Rumah hinggap...
Green theme for the nap house....calm feeling...


Green table runner for coffee table from vietnam..

Pallet bench..diy

Dining table

Wall deco..cross stitch tu buat thn 2002...almost 14 years ago...dulu letak bilik bujang..now..bujang dah teenager...so, letak kat luar pulak...siap kait nama dia lagi...

ID for rumah hinggap
Along  January mama busy to decor our new house...nap house..di Pekan.
even nap house pun still nak decorate gak...so, in weekend  papa,  smartie and sweetie help mama to deco the house. Still in english mood...mama love cosy and comfy..

papa D busy with the wall paper..

 This time mama using DiY furniture..since kat kilang banyak pallet ..mama minta my school gardener buat tuk mama..bench

Bersepah lagi ni..
 Woit...wasup awek yer...

Wednesday, February 24, 2016

kesayangan hamba....


Inilah wajah2 kesayangan mama..papa D ,smartie dan sweetie mama...moga kita terus menjdi satu keluarga yang dirahmati Allah dan sentiasa berada dalam lindunganNya...terima kasih kerana kalian melengkapkan hidup mama...seorang isteri, mama dan hamba Allah....

Adik yang ceriaAbang yang aktif


 Papa D at young...


 At klia...holiday trip
adik..my sweetie